Muğla iklim krizine çağrıda bulundu

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2025 - 15:33
 

Muğla iklim krizine çağrıda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İklim Çalıştayı’nın sonuç raporu ve sunumları kamuoyunun erişimine açıldı. Çalıştayda, iklim değişikliğine karşı çözüm önerileri bilimsel veriler ışığında ele alındı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası İklim Çalıştayı’na dair sonuç raporu ve tüm sunumlar, Sanal İklim Merkezi’nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Raporda, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde alınması gereken önlemler ayrıntılı biçimde yer aldı. Alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler Ağı (ICLEI) ve Avrupa Birliği Kopernik Programı (COPERNICUS) gibi uluslararası kurumların temsilcilerinin katılım sağladığı çalıştayda, iklim değişikliğine karşı yerel, ulusal ve küresel ölçekte geliştirilebilecek çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalıştay sonunda elde edilen çıktı ve öneriler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum stratejilerine entegre edilecek. “İKLİM KRİZİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Sürdürülebilir gelecek hedefimiz doğrultusunda bilimsel veriye dayalı ve katılımcı politikalarla çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz. Su kaynaklarımızın giderek azaldığı bir dönemde, yapacağımız tartışmalar ve öneriler; kentimiz, ülkemiz ve dünya için büyük önem taşıyor. İklim krizinin etkileri artık her geçen gün daha fazla hissediliyor. Türkiye, iklim değişikliğinin en ağır sonuçlarını yaşayacak ülkeler arasında yer alıyor. Yağış rejimlerindeki değişimler, sıcaklık artışları ve uzun süren kurak dönemler su kaynaklarını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu tablo karşısında yerel yönetimlere düşen sorumluluk çok büyük. Ancak birlikte hareket edersek etkili ve kalıcı çözümler üretebiliriz. Bu doğrultuda uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar, hem ülkemiz hem de Muğla’mız açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden alanında yetkin uzmanlarla bir araya gelerek sorunlara kalıcı çözümler üretmek amacıyla bu tür etkinlikleri sürdürülebilir biçimde hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İklim Çalıştayı’nın sonuç raporu ve sunumları kamuoyunun erişimine açıldı. Çalıştayda, iklim değişikliğine karşı çözüm önerileri bilimsel veriler ışığında ele alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası İklim Çalıştayı’na dair sonuç raporu ve tüm sunumlar, Sanal İklim Merkezi’nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Raporda, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde alınması gereken önlemler ayrıntılı biçimde yer aldı.

Alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler Ağı (ICLEI) ve Avrupa Birliği Kopernik Programı (COPERNICUS) gibi uluslararası kurumların temsilcilerinin katılım sağladığı çalıştayda, iklim değişikliğine karşı yerel, ulusal ve küresel ölçekte geliştirilebilecek çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalıştay sonunda elde edilen çıktı ve öneriler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum stratejilerine entegre edilecek.

“İKLİM KRİZİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Sürdürülebilir gelecek hedefimiz doğrultusunda bilimsel veriye dayalı ve katılımcı politikalarla çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz. Su kaynaklarımızın giderek azaldığı bir dönemde, yapacağımız tartışmalar ve öneriler; kentimiz, ülkemiz ve dünya için büyük önem taşıyor. İklim krizinin etkileri artık her geçen gün daha fazla hissediliyor. Türkiye, iklim değişikliğinin en ağır sonuçlarını yaşayacak ülkeler arasında yer alıyor. Yağış rejimlerindeki değişimler, sıcaklık artışları ve uzun süren kurak dönemler su kaynaklarını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu tablo karşısında yerel yönetimlere düşen sorumluluk çok büyük. Ancak birlikte hareket edersek etkili ve kalıcı çözümler üretebiliriz. Bu doğrultuda uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar, hem ülkemiz hem de Muğla’mız açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden alanında yetkin uzmanlarla bir araya gelerek sorunlara kalıcı çözümler üretmek amacıyla bu tür etkinlikleri sürdürülebilir biçimde hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve guncelantalya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.