FutureFest Zirvesi’nde yenilikle ilham bulanları buluşturuyor
Akdeniz Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu, IEEE Akdeniz FutureFest Zirvesi’nde yenilikle ilham bulanları buluşturdu. İki gün süren etkinlikte alanında uzman isimler deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Antalya Teknokent sponsorluğunda Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının desteğiyle Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen FutureFest etkinliğinde mühendislik, kariyer, teknoloji ve girişimcilik temaları üzerine alanlarında uzman kişilerle öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğin açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, İEEE Akdeniz Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Helhel, İEEE Akdeniz Topluluk Başkanı Berkay Özcan ve çok sayıda öğrenci katıldı.
"126 topluluk etkinlik düzenledi"
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, üniversitede faaliyet gösteren toplulukların FutureFest’e önemli oranda katılım sağladığını belirterek “Akdeniz Üniversitesi olarak şu anda 126 topluluk var bünyemizde otuzun üstünde de başvuru var. Diğer üniversitelerle kıyasladığımızda da çok büyük bir sayı aslında bu. Sosyal alanlardan tutun da mühendislik, teknik alanlara, odaklı spesifik konulara kadar birçok topluluğumuz var ve çok ciddi etkinlikler düzenliyorlar. Çok büyük boyutlu olanlar da var. Bugün aslında odaklı mühendislik, elektrik, elektronik, bilgisayar, yazılım alanlarında odaklı bir konuda da ciddi bir katılım olduğunu görüyorum salonda. Bu da tabii bizleri sevindiriyor.” dedi.
" Önemli konuşmacılar katıldı"
Özen, “Tartışacağınız konular FutureFest olarak zaten çok doğru bir şekilde adreslenmiş durumda. Ben 2 gün sürecek bu etkinlikte çok kıymetli paneller yapılacağını biliyorum. Programınıza baktım. Teknokent’ten sektörden çok kıymetli konuşmacılar, panelistler var. Aramızda Süleyman Demirel Üniversitesi’nden aynı odayı, aynı masayı birlikte paylaştığım sevgili abim de burada Selçuk hocamız kendisine de çok teşekkür ediyorum aramızda olduğu için. Ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen İEEE Topluluğu gençlerimize, danışman hocamıza ve ilgili birimlerdeki katkı koyan arkadaşlarımıza bu süreçte panel ve konuşma yapacak şirket sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum. Sağ olun.” şeklinde konuştu.
"22 proje 40 milyon TL fon"
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak ise, “2023 yılında ulusal ve uluslararası devam eden projelerle beraber 22 proje 40 Milyon TL’ye yakın fonla Mühendislik Fakültesi ulusal ve uluslararası fonlarla fonlandı. 40’ın üzerinde öğrenci arkadaşımız TÜBİTAK tarafından fon almaya hak kazandı. Bir o kadar öğrenci arkadaşımız TÜBİTAK tarafındaki projelerde görev aldı. TÜBİTAK’ın yatırım fonuna dönen yeni BİGG stratejisinde, üniversitenin geçen ilk 4 projesinin ikisi Mühendislik Fakültesi’ne ait. 1711 Yapay Zeka Ekosistem Çağrısında 17 projenin ikisinde sürdürülebilir turizmde ve ulaşımda partnerlik yapan, yöneten bir Mühendislik fakültesi var.” ifadelerini kullandı.
İEEE Akdeniz Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Helhel, toplantıya katılan gençlerden üretmeyi, girişimci olmayı, eleştirmeyi, itiraz etmeyi, sorgulamayı ve arkasında da doğru bir öneride bulunmayı ve en iyisini yapma hedefinde olmalarını gençlere tavsiye ettiğini söyledi. İEEE Akdeniz Topluluk Başkanı Berkay Özcan, “Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) öğrenci topluluğumuza, emeği geçen hocalarımıza ve katılım sağlayan konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.
"Alanında uzman isimler deneyimlerini öğrencilerle paylaştı"
Etkinlikte alanında uzman isimler öğrencilerle bir araya geldi. Mühendis/Girişimci/Yatırımcı Ekseninde Trendler Söyleşinde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak Moderatörlüğünde FutureFit Kurucusu Coşkun Çömlekçiyle söyleşi gerçekleştirdi. Teknoloji ve Bilişim Şehri Antalya başlıklı oturumda Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Yapay Zeka ve Etik konusunda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Deniz Uluşar, Günümüz Teknolojileri Panelinde Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat Moderatörlüğünde Halici Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, MSE Teknoloji CEO’su Mustafa Ersöz, Yapay Zekalılaştıramadıklarımızdan Mısınız? konusunda Blokchain & Yapay Zeka Akademi Kurucusu Devrim Danyal ve IEEE EMBS Türkiye Eski Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi IEEE’nin Bilimsel Araştırmalardaki Fonksiyonları konularında bilgiler paylaştılar.